Lunchen in Zutphen: De Beste Plekken voor een Heerlijke Middagpauze

Zutphen, bekend om zijn historische charme en prachtige architectuur, biedt ook een indrukwekkende culinaire scene. Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, de stad heeft tal van lunchopties die zowel de lokale bevolking als toeristen zullen bekoren. In dit artikel nemen we je mee naar enkele van de beste plekken in Zutphen om te lunchen. Van gezellige cafés tot trendy brasseries, er is voor elk wat wils.

1. Brasserie 6

Gelegen in het hart van Zutphen, naast de prachtige Walburgiskerk, is Brasserie 6 een populaire keuze voor een heerlijke lunch. Het moderne interieur, met zijn strakke lijnen en warme kleuren, en het zonnige terras, dat uitnodigt tot ontspannen buitenspeelplezier, bieden een ideale setting voor een smakelijke maaltijd. Het menu varieert van lichte, verfrissende salades tot uitgebreide lunchgerechten zoals quiches en sandwiches, allemaal bereid met verse ingrediënten van lokale leveranciers om de kwaliteit te waarborgen.

Aanrader: De clubsandwich met gerookte kip, romige avocado en knapperige bacon is een echte klassieker die je niet mag missen. Deze combinatie van smaken zorgt voor een vullend en satisfying gerecht.

2. De Pelikaan Koffie- en Theehandel

Deze historische koffie- en theewinkel, gelegen in een pittoreske straat, is een ware oase voor koffieliefhebbers. Naast een breed assortiment aan zorgvuldig geselecteerde koffie en thee, biedt De Pelikaan ook heerlijke lunchopties die perfect zijn voor een middagpauze of een gezellige bijeenkomst. Geniet van huisgemaakte soep, vers belegde broodjes en ambachtelijk gebak, allemaal geserveerd in een gezellige, uitnodigende sfeer met een vintage uitstraling.

Aanrader: Probeer de huisgemaakte tomatensoep met basilicum, vergezeld van een versgebakken broodje; het is een verwarmende keuze die je zeker zult waarderen.

3. Broodcafé Het Volk

Broodcafé Het Volk is bekend om zijn ambachtelijke broden, die dagelijks vers worden gebakken, en de ontspannen sfeer die je meteen thuis laat voelen. Dit café is perfect voor een informele lunch met vrienden of familie, waar je kunt genieten van een combinatie van gezelligheid en heerlijk eten. Op het menu staan diverse belegde broodjes, geurige soepen en kleurrijke salades, die allemaal bereid zijn met lokale en biologische ingrediënten, zodat je kunt genieten van de beste smaken die de regio te bieden heeft.

Aanrader: De bruschetta met tomaat, mozzarella en basilicum is een lichte en smaakvolle keuze, ideaal voor liefhebbers van verse ingrediënten.

4. Bijzonder Gewoon

Bijzonder Gewoon is een charmant café dat bekend staat om zijn gastvrije ambiance en heerlijke gerechten. Het interieur is warm en uitnodigend, waardoor het een fijne plek is om even te ontspannen. Hun uitgebreide lunchmenu biedt een breed scala aan opties, van rijkgevulde salades tot warme panini’s, perfect voor elke smaak. Dit is de ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de dag en te genieten van een rustige lunch.

Aanrader: De geitenkaassalade met honing, walnoten en vijgen is absoluut heerlijk en vullend; een perfecte balans tussen zoet en hartig.

5. De Tapperij

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer informele lunchervaring, is De Tapperij een uitstekende keuze. Dit gezellige eetcafé, met zijn informele sfeer en vriendelijke bediening, biedt een uitgebreide kaart met zowel Nederlandse als internationale gerechten. De ontspannen ambiance maakt het een favoriete plek onder de locals, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd met vrienden of familie.

Aanrader: De saté van de haas met pindasaus, frietjes en salade is een aanrader voor wie zin heeft in iets stevigs en smaakvols. Het is een gerecht dat je niet snel zult vergeten.

6. Het Koelhuis

Het Koelhuis is een unieke locatie in een industrieel pand dat kunst en cultuur samenbrengt met lekker eten. Het restaurant, met zijn creatieve inrichting en inspirerende sfeer, biedt een seizoensgebonden menu dat veel aandacht besteedt aan lokale producten. Hier kun je genieten van innovatieve gerechten die de zintuigen prikkelen en je smaakpapillen verwennen.

Aanrader: De dagsoep met seizoensgroenten en een stukje ambachtelijk brood is altijd een goede keuze; het is simpel maar vol van smaak.

7. Stadsbrouwerij Cambrinus

Hoewel Stadsbrouwerij Cambrinus vooral bekend staat om zijn ambachtelijke bieren, biedt het ook een verrassend goed lunchmenu dat de moeite waard is om te ontdekken. Geniet van een stevige maaltijd in een ontspannen sfeer, compleet met een industriële inrichting en uitzicht op de brouwerij, waardoor je de geur van versgebrouwen bier kunt opsnuiven.

Aanrader: De bierstoofpot met frietjes en een frisse salade is een unieke en smaakvolle ervaring die je niet wilt missen.

8. Puur! Lokaal

Puur! Lokaal richt zich op duurzame en biologische producten en biedt daarom een lunchmenu dat zowel gezond als smakelijk is. Hun wisselende menu is afhankelijk van wat er beschikbaar is bij lokale leveranciers, waardoor je altijd iets vers en unieks krijgt dat je smaakpapillen kan verrassen.

Aanrader: De vegetarische quiche met seizoensgroenten is een heerlijke en voedzame keuze die perfect is voor een lichte maar vullende lunch.

Conclusie

Lunchen in Zutphen is een culinaire ontdekkingstocht die je niet wilt missen. De stad biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden die variëren van traditionele cafés tot moderne brasseries, elk met hun eigen unieke charme en specialiteiten. Of je nu zin hebt in een lichte salade, een rijk belegd broodje of een warme maaltijd, Zutphen heeft het allemaal.

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses

Parkeren in Zutphen

Parkeren in Zutphen: Alles Wat Je Moet Weten

Zutphen, de charmante stad aan de IJssel, trekt jaarlijks duizenden bezoekers die komen genieten van de historische gebouwen, gezellige winkels en heerlijke restaurants. Echter, een bezoek aan Zutphen begint vaak