Ontbijten in Zutphen: Een Culinaire Start van de Dag

Zutphen, een betoverende Hanzestad aan de IJssel, biedt niet alleen historische charme en schilderachtige straatjes, maar ook een scala aan heerlijke ontbijtopties. Of je nu een vroege vogel bent die de dag wilt beginnen met een stevige maaltijd of iemand die liever ontspant met een kop koffie en een croissant, Zutphen heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee langs enkele van de beste plekken in Zutphen om te ontbijten.

1. Broodcafé Het Volk

Gelegen in het hart van Zutphen, staat Broodcafé Het Volk bekend om zijn ambachtelijke brood en gezellige sfeer. Dit café, gevestigd in een prachtig gerestaureerd pand, biedt een breed scala aan ontbijtopties. Van vers gebakken croissants tot uitgebreide ontbijtplanken met huisgemaakte jam, kazen en vleeswaren. Het is de perfecte plek om rustig te genieten van een kopje koffie terwijl je uitkijkt over een van de pittoreske pleinen van de stad.

Aanrader: Probeer de boerenyoghurt met huisgemaakte granola en seizoensfruit voor een gezonde start van de dag.

2. Bijzonder Gewoon

Bijzonder Gewoon is een absolute favoriet onder de locals, en dat is niet zonder reden. Dit knusse café, dat zich in een sfeervolle straat bevindt, biedt een ontspannen en huiselijke sfeer die je meteen een warm gevoel geeft. Het uitgebreide ontbijtmenu heeft voor ieder wat wils. Of je nu zin hebt in een traditioneel Nederlands ontbijt met versgebakken brood, romige kaas en smakelijke vleeswaren, of liever kiest voor iets zoeters zoals luchtige pannenkoeken met stroop en poedersuiker, Bijzonder Gewoon stelt absoluut niet teleur.

Aanrader: De American pancakes met vers fruit en ahornsiroop zijn een ware traktatie die je smaakpapillen zeker zullen verwennen.

3. Brasserie 6

In de schaduw van de indrukwekkende Walburgiskerk vind je Brasserie 6, een stijlvolle brasserie met een modern interieur dat perfect aansluit bij de levendige omgeving. Met een zonnig terras waar je heerlijk buiten kunt zitten, biedt deze plek een ideale setting voor een ontspannen ontbijt. Hier kun je genieten van een breed scala aan ontbijtgerechten, van klassieke eiergerechten tot uitgebreide brunches met verschillende opties. De vriendelijke bediening zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt, en de hoogwaardige ingrediënten maken dit een topkeuze voor een heerlijk ontbijt.

Aanrader: Het ‘Walburgis ontbijt’ biedt een complete ervaring met versgeperste jus d’orange, keuze uit koffie of thee, en een selectie aan luxe broodjes en smakelijke belegsoorten die je niet wilt missen.

4. Stadsbrouwerij Cambrinus

Voor wie iets speciaals zoekt, is Stadsbrouwerij Cambrinus een unieke plek om te ontbijten. Deze brouwerij, die vooral bekend staat om hun ambachtelijke bieren, biedt ook een verrassend goed ontbijtmenu dat perfect is voor de avontuurlijke eter. De ontspannen sfeer, gecombineerd met het industriële decor en de typische brouwerij-elementen, maken dit een interessante plek om de dag te beginnen. Aanrader: De bierbrood met huisgemaakte spreads is een unieke twist op het traditionele ontbijt en laat je kennismaken met lokale smaken die je niet snel zult vergeten.

5. Puur! Lokaal

Als je op zoek bent naar een biologisch en lokaal ontbijt, dan is Puur! Lokaal de perfecte plek voor jou. Deze gezellige eetgelegenheid, gelegen in het hart van de stad, richt zich op duurzame en lokale producten, wat resulteert in verse en smaakvolle gerechten die met liefde worden bereid. Hun ontbijtmenu wisselt regelmatig, afhankelijk van wat er beschikbaar is bij lokale leveranciers, wat betekent dat je telkens weer iets nieuws kunt ontdekken.

Aanrader: De biologische yoghurt met honing van lokale imkers en zelfgemaakte granola is niet alleen heerlijk, maar ook een verantwoorde keuze die je een goed gevoel geeft.

6. Brownies&downieS

Brownies&downieS is meer dan alleen een plek om te eten; het is een sociaal initiatief waar mensen met een verstandelijke beperking werken en waardevolle ervaring opdoen. Dit maakt je bezoek niet alleen lekker maar ook betekenisvol, omdat je bijdraagt aan een goed doel. Het ontbijtmenu is eenvoudig maar smakelijk, met aandacht voor detail en presentatie. De gezellige sfeer zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Aanrader: De brownies zijn natuurlijk een must-try, zelfs bij het ontbijt! Ze zijn zoet, rijk en perfect om de dag mee te beginnen.

7. De Pelikaan Koffie- en Theehandel

Voor koffieliefhebbers is De Pelikaan Koffie- en Theehandel een echt paradijs. Gevestigd in een historisch pand met karakter, biedt deze winkel een breed assortiment aan koffie- en theesoorten van hoge kwaliteit. De kleine zitgedeelte binnen is perfect voor een rustig ontbijt met een goede kop koffie en een versgebakken croissant, terwijl je geniet van het geroezemoes van de stad.

Aanrader: Probeer de Pelikaan huisblend koffie voor een unieke smaakervaring die je niet snel zult vergeten.

Conclusie

Ontbijten in Zutphen is een culinaire ervaring op zich die je niet wilt missen. De stad biedt een breed scala aan opties, van traditionele Nederlandse ontbijtjes tot biologische en lokale specialiteiten. Of je nu een vaste inwoner bent of een bezoeker, de ontbijtplekken in Zutphen zullen je zeker verrassen en verwennen. Begin je dag goed en geniet van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft, terwijl je jezelf onderdompelt in de lokale cultuur en gastronomie.

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses

Ziekenhuis in Zutphen

Ziekenhuis in Zutphen: Uw Gids voor Kwalitatieve Zorg

Zutphen, een pittoresk stadje in Gelderland, biedt niet alleen een charmante historische omgeving en levendige cultuur, maar ook uitstekende medische voorzieningen. Het Gelre ziekenhuis in Zutphen is een prominent zorgcentrum